Följ mig på Bloglovin

Ni vet väl att ni kan följa min blogg på Bloglovin.se? ;)

Följ min blogg HÄR

Matte ledsen

Matte är ledsen. :(


På något konstigt sätt känner jag det på mig. Då finns jag alltid där. En varm fluffig päls att gråta emot. Min närvaro, som är som mattes skugga, följer jag henne vart hon än går. Tystnaden av mig, för att jag lyssnar. Mina stora runda ögon som säger "vad är det som har hänt?" och ger en sträv puss på näsan som en tröst, och i ett försök, för att hindra alla tårar som rinner nerför kinderna. Jag finns alltid där, när man som helst behöver mig. Ger jag tröst och kärlek.



Jag finns aldrig långt borta...

Video - kollar på naturvideo

Tänkte dela med mig av mitt favoritprogram till er! Jag gillar ju som sagt att kolla på TV (nämndes i blogglistan och som även är en av mina favoritljud) och detta program är nog ta mig katten det roligaste och bästa program som finns! ;) Tycker inte ni också det?!

Förresten det som hörs i bakgruden är bara matte och husse som försökte hålla sig för skratt under tiden jag satt och kollade på TV. Om ni kollar riktigt noga så ser ni mig undra vad matte och husse håller på med, ungefär som; "Vadå? Är det något roligt som hänt eller?"

Nu i efterhand så vet jag att det var jag...


Just nu:




Smile like you mean it

Mamma säger att tjocka barn inte kan le,
men hääääär ska ni få se




Lägger upp ikväll en sjukt rolig video (på mig såklart, haha vem annars? :D ) ikväll. Där ni kommer få bland annat se mig och en av mina favoritljud som jag skrev i blogglistan. Vad kan det vara? ;) Kom tillbaks senare ikväll för att ta reda på svaret!

Knäpp i huvudet

Tjena! Såg att Tyra hade länkat igen, skitkul att så många ville kika in. Ni gör mig så glad, så glad! :)

Matte tror att jag fick något slag i huvudet igår kväll för "normal" var tydligen inte... hon tror att jag hallucinerar. VA? JAG?!

Men hur skulle du reagera om du såg något mörkt spana på dig som dessutom aldrig ger sig? Precis! Jag blir både rädd och irriterad..som dessutom härmar mig hela tiden! Det dumma är att varje gång jag försöker konfrontera denna konstiga varelse så försvinner den...så fort jag vänder mig om! .. Ibland kan jag till och med se något i vår vägg, och då måste jag såklart springa in i den och se ifall det finns något där..vilket jag ÄR helt övertygad om! Bara matte som inte fattar...hon har i alla fall sagt att hon tycker att det ser lite roligt ut, när jag ligger i sängen och rätt som det är får jag för mig att jaga denna typ.. Jisses, snacka om att vara lättunderhållad...

Mina crazy eyes!! Haha ser ni blicken!? :P


Jag in action!

Tyras blogglista

Har tagit mig tid att göra blogglistan som Tyra utmanade mig på: Enjoy! Glöm inte vem det var som utmande er om ni ska göra den. Me,me,me. ;)

När vaknade du imorse?
Svar:
06:30, men efter att ha fått skäll från matte för att jag vaknade så tidigt och väckte henne (med att slå på spegeln igen) fick jag gå och lägga mig igen... Vaknade senare vid 10:30.

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
Maaaaat!!!! Vet ju att matte hade sparat lite blötmat till mig från igår. Muma! ^^ Men först lite kel i sängen såklart.

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
Nej, jag är katt och kan inte ringa ju. :P

Vilket humör är du på?
Svar:
Bushumör! Knorrar runt och springer runt som en galning. :D

Vad har du på dig just nu?
Svar:
Päls. :D

Har du ont någonstans?
Svar:
Njae.. *känna efter*

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Svar:
Fil, banan, clementin, blötmat....men blåbärssmoothie är nog utan tvekan godast!

Hur mycket var din senaste lön på?
Svar:
Får ingen lön. :(

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Jag får inte köpa, men det senaste matte och husse köpte till mig var, mat, kattsant och en kattspade. Älskar att få saker. :)

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
Tyras.se!

Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
Idag ska jag nog leka lite med räkan, reta gallfeber på matte OCH sova. :)

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Svar:
Har ingen favoritlåt, men favoritljud! Mina favoritljud som jag tycker om att lyssna på är naturdokumentärer och mjölkvispen. :P

Varför ska man läsa din blogg?
Svar:
För att min blogg är lite annorlunda än andras. Här får ni följa min tokiga vardag och vilka tankar som cirkulerar i en katts huvud. ;)

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Svar:
Oj, kattens vad svårt! Får jag gissa så tror jag att jag låg under sängen livrädd för att dammsugaren skulle ta mig...

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Svar:
Ja, klart! För att jag är söt gissar jag på. :)

När fotade något senast, och vad?
Svar:
Det senaste som fotades var nog jag.

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Svar:
Nope.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar:
Beror på vilket ben jag sträcker ut, vänster bakben så snuddar jag vid mattes kudde. Snuddar jag med höger bakben så nuddar jag nattduksbordet (som för tillfället bara är en liten pall).

Vad tror du att klockan är?

Svar: Uhm, jadu..kanske två?

Vad borde du göra idag?
Svar:
Jag borde få ett bad!

Vad ska du ha på dig idag?
Svar:
Min päls, hihi. ^^

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?

Svar: Jag hade nog frågat matte varför jag inte får äta upp hennes gräsväxter. För vad jag själv anser så är det ju avsedda för mig, men bara det att matte förstår inte det. :)

Seeeg dag!

Åh, idag har det bara varit en seeeeg dag! Matte har sovit hela dagen idag, tror att hon blev helt slut efter tentan som hon skrev igår. Därför jag inte kunnat blogga, förlåt! :( Måste ju ha hjälp som sagt... I alla fall, så har jag legat hela morgonen och dagen inne hos matte och sovit. Mysigt att få sova i den stora sängen, tycker jag. :D

Snart så blir jag ensam hemma, då matte och husse är bortbjudna ikväll på middag. Jag får väl äta mitt torra torrfoder en lördagkväll, ensam.
Bjuder på en liten söt bild. På mig såklart! ^^


I bakgrunden ligger mitt gosedjur som jag brukar ha i klätterhuset där jag sover på dagarna

Oprah Winfrey

Tjabba!
Har spenderat min dag med att tjuvkika på grannarna, gäller ju att man har koll på grannskapet. ;) Annars har jag inte gjort så mycket förutom att sova och hålla matte sällskap efter att hon kom hem från...tenta heter det tydligen. Då blev det mys i soffan framför Oprah, matte och jag tycker om att kolla på det. :) Jag somnade till slut vid mattes ben. Mys! Ohja! Ska fortsätta mysa vidare här.

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig fredag!


Kollar ut över grannskapet

Cutie pie


Träning på schemat

Tänkte dela med mig av de stunder då jag ibland tränar på mitt kattgym. Japp! Jag har ett alldeles eget kattgym, brukar träna där några gånger i veckan. Det gäller ju att hålla sig i toppform (Man vet aldrig vilka sköna damer man kan stöta på. ;) ), speciellt nu till sommaren så det gäller ju att börja i tid.  

Min favoritsysselsättning i kattgymmet är kampsport/ninja. Brukar ge ställningen några schyssta slag och överraska när man som inst anar det. Varför inte ta och se själv? Här får ni en liten snekpeak från när jag gymmar. :)


Ohändelserik dag

Hej på er allesammans! Idag har det varit en mestadels lugn dag, har inte hänt så mycket förutom att en person var här för att kolla på mig tidigare idag. Givetvis försökte jag charma personen genom att visa min oskyldiga och söta sida. Tror ni det funka? :D

Mattes favoritbild


Modellbilder

Lovade ju er att visa några bilder som matte tog på mig igår! :D

Började med slapparstilen, se så cool ut som möjligt...


För att sedan se så söt och liten ut som det bara går...


Tittar ut över den vackra utsikten...


Avslutar sedan med att posa i mitt klätterträd.

Babianarsle

Känner mig helt kal i rumpan, fryser om arslet gör jag också! Matte fick igår för sig att jag behövdes trimmas..där bak, av anledningen att det hänt för många olyckor. Pffft...blev inte mycket hår över kan jag säga! Vågar man ens visa sig numera?

Vad jag lärt mig: Man ska aldrig sätta en sax i handen på matte, man vet aldrig hur det slutar.

Jag numera

Bed time

Kryper nu ner mellan matte och husse...

Video - Busar runt

Tänkte bjuda på en liten rolig video som jag tänkte dela med mig av. Hoppas ni tycker om den! :D

I videon - lekte med solkatten (min kompis)
och råkade hoppa in i högtalaren.
Här är min reaktion. --->


Modell

Nu ligger jag i mattes knä och skriver. Har precis borstat luggen på henne, tyckte att det behövdes. Liksom hon om hon ska vara på och borsta mitt hår hela tiden så har väl jag rätt att borsta tillbaka på henne? Eller hur?!

Idag har jag fått vara modell! Matte fick för sig att här minsann skulle det fotas, och givetvis fick jag ställa upp som modell. Jaja, lika bra att ge med sig, matte får ändå sin vilja igenom. Vill ni se några av dem bilderna sen? :)

Min modellkarriär började redan som liten! Här är jag 6 veckor gammal.
Matte tycker att jag var så knubbig och go här..pfft, vilken förolämpning?!
Foto: Almgrynet.se

Nyvaken

Rise and shine

En dag ensam hemma

Idag har jag fått vara ensam hemma, därav inget bloggande idag. Måste ju få hjälp av någon att blogga. ;) Men har fördrivit tiden med att sova, tar ju en massa energi att växa när man är en liten kisseunge. :) När husse och matte kom hem hade jag lämnat en liten överraskning till dem (en hårboll) för att dem lämnat mig hemma. Hihi. ;)
Det blev inte så mycket av den här dagen, meeeen bjuder på några bilder. Imorgon blir det i alla fall som vanligt. Kom snart tillbaka!

Bilderna nedanför: Jag äääääälskar att burra in mig i mattes och husses täcke!



Video - min mysiga dörrmatta

Jag älskar att ligga på dörrmattan! Finns så mycket härliga dofter och saker att äta där. :P Jag är gansla liten här, eller det är inte så gamla videor utan bara att att jag växer så mycket nu. Fyller faktiskt 1 år i april. :) Men det kommer i alla fall att visas lite bilder och video från när jag var minsre också. Hoppas det inte är nåt problem med det.




Var det någon som sa att jag var närsynt?

Här kommer några bilder som jag lovade er att visa igår. :D
När jag tittar på TV vill jag gärna sitta längst fram, så nära som möjligt. Bokstavligt talat.
Lägger upp videon snart med. Håll utkik! :)

Nu ska jag fortsätta leka med min boll!





Busunge

I dag när matte kom hem så såg hon att jag hade varit i farten igen och busat. Hon såg att krukan i köket hade trimmats ner en bra bit. Om jag genast blev den huvudmisstänkte? Uhm, ja.. varför förstår jag dock inte? Liksom, vadå? Det hade ju kunnat varit...husse som gjorde det där! Fattar inte varför jag alltid ska få skulden för allt.

Men matte och husse säger att jag är en liten busunge som hela tiden gör småhyss, saker som jag egentligen inte får göra. Speciellt på natten, när de ligger och sover, hihi. Det kan jag nog hålla med om till viss del. ^^ Busig katt som jag är!






Vilken morgon..

I morse har nog både husse, matte och jag varit en aning irriterade på varann. De var tydligen inte alls glada av att jag tyckte att det var dags att gå upp halv sju i morse. :P Brukar väcka dem på mitt lilla speciella sätt, nämligen att köra in huvudet bakom spegeln som hänger i sovrummet så att den får en ordentlig fart och svingar sig fram och tillbaka, hihih matte och husse hatar när jag gör så. ^^ Till slut blev matte så irriterad att hon stängde ut mig från sovrummet, snacka om dåligt morgonhumör... Men vadå då? Jag blir ju irriterad och sitter och skriker för att de aldrig går upp! Kan nog säga att ingen av oss idag har sovit särskilt bra. Nu ska visst matte och husse göra sig iordning för dagen. När de har gått ska jag nog krypa ner i sängen igen och sova vidare, hihi.

Lägger upp en video senare idag - när jag var liten kattbebis.
Vad sägs om det?
:D


Ligga i soffan och gosa är också mys

Mys framför soffan

Gó kväll!

Idag har det som sagt varit en slödag, inte gjort speciellt mycket. Mest sovit, blir inte att man gör så mycket heller när matte och husse är tråkiga och sysslar med annat. Men nu blir det mys i soffan med Solsidan först på schemat! Självklart ska jag ha första parkett när vi tittar på tv. :) Ska alltid sitta så nära som möjligt...tror att vi till och med har bildbevis på det. Ska be matte att lägga upp dem. Imorgon får det bli - missa inte det! :D

Jag i närbild. Visst är jag söt? :D



Terapikatt

Har försökt hjälpa matte att plugga idag. Jepp! Ligger i knät medan hon försöker plugga. ;) Matte säger att det blir så mycket mysigare att plugga då om hon får ha en liten gosig katt i knät att kela med. Gosig kissemiss som jag är tackar jag ju aldrig nej till lite kel. ;)

Mjau på er vänner! Imorgon blir det en ny video. :D




Gosig kissemiss var det här!

Snyltare? Va? Jag? Nej!

Igår kväll när matte och husse satt i soffan och åt sin kvällsmat, blev jag så sugen på kvällsmat jag med. Men liksom, jag hade ju redan fått mat, men inte sådan mat som matte och husse åt. :P Mums! Fil med müsli serverades, precis min favorit!

Det finns två sätt enligt mig som man kan få norpa lite gott. 1. Se så söt ut som det bara går! 2. Smyg försiktigt fram så ingen hinner märka något... Se mig själv i action...

Smyger mig fram... 1. Smyger mig sakta fram...

2. (Känner doften av den utsökta filen), spelar att jag inte är intresserad alls...

3. Lyckades smyga fram och norpa lite, fast jag inte fick, hihih. ^^

Video - Morgonmys

Började morgondagen med att som vanligt prata i min tunnel. Men jag fattar aldrig.. Jag får aldrig något svar tillbaka! Matte och husse tycker att jag är knäpp som sitter med endast stjärten synlig och ropar in i min älskade tunnel.

Jag lovade ju att lägga upp en liten video idag. Det får helt enkelt bara bli en liten video där jag var ganska liten och ligger och myser. ^^ Hoppas att ni tycker om den!



Vad tycks?

Nu har husse äntligen kommit hem och han har hjälpt mig med nya designen. Hoppas att ni tycker om den! Jag blev i alla fall jättenöjd. :) Men trött blev jag efter allt fix. Imorgon funderar jag på (läs: kommer) att lägga ut en video - självklart på mig! Hehe, vem annars. :D Kika in imorgon igen!

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Premiär!

Mitt första inlägg! Äntligen har matte lämnat över lite plats till mig. Men usch, här behövs det minsann göras om! Behövs bli lite mer kattigt. Såhär kan den coolaste katten i stan inte ha det. Nepp. Det får bli ny design! Ska fjäska för husse när han kommer hem om att göra en ny design till mig. Fjäska som jag är så bra på, hihi. :)

Undet tiden jag väntar på tills han kommer hem så bjuder jag på en bild när jag var bebis. Matte tycker att jag var världens gulligaste katt där. Men jag är ju söt, det vet jag ju. ^^ / Santo

Foto: almgrynet.se

Lämnar över till Santo

God morgon!

Har funderat länge på en sak och har nu kommit fram till att jag lämnar över bloggen till Santo. Fast jag kommer ju ändå blogga lite själv då och då, såklart. ;) Men att jag lämnar över mer plats till honom. Han älskar nämligen att stå i rampljuset! Så hädanefter kommer det bli många bilder och videos! Ser fram emot det.

Puss på mitt hjärtegull!



Seminarie.

Tjenixen! Hur står det till?

Kom hem för en stund sedan från seminariet vi hade nu på morgonen. Är ganska trött nu efter, men ska strax börja tvätta och sen blir det plugg. Kul fredag. I alla fall tänkte bara kika in och säga hej.

Har förresten stora planer på att fortsätta med djurtemat, eller vad man ska kalla det. Vad sägs om det? Lägga ut några videor osv? Fundera lite på så hörs vi om ett tag. ;)

Min namnsdag.

Oj,oj,oj, ser man på! Stora förändringar i besökar antalet, det gillas! För övrigt händer det inte så roliga saker, förutom: JAG HAR NAMNSDAG IDAG! Tänka sig att det skulle bli något bra av den här dagen trots allt. Min namnsdag och Tyra som gjorde min dag. Jaja, ska inte älta det om det nu. För nu är det plugg som gäller!

Känns skönt att vara tillbaka.


Återuppståndelse

Har inte varit så aktiv med bloggen på sistone, har inte orkar heller för den delen. Men blev så glad när Tyra länkade!! Fick lite ork och styrka. Jag ger bloggen ett försök till. :) Detta gjorde i alla fall min dag.

Älskade Santo, som poserar på sitt sätt,
kom med på tyras.se


RSS 2.0